Enquête: Katten op Gewicht

Katten op (over)gewicht- bepaalt de kat of eigenaar?

Internationale studies stellen dat ongeveer de helft van Westerse huiskatten zwaarlijvig is. De neiging tot overeten kan in het karakter zitten. Impulsieve katten (onbezonnen, beloningsgericht- en ongeremd) lopen mogelijk meer risico. Of mogelijk is het meer de houding van de eigenaar, bijvoorbeeld ten opzichte van huisdieren of lichaamsgewicht. Wageningen Universiteit onderzoekt de bijdrage van kat- en eigenaar-gerelateerde factoren op de lichaamsconditie van de huiskat.

Kattenbezitters die thuis een belangrijke rol spelen bij de verzorging en voeding van hun kat(ten), worden uitgenodigd deel te nemen.

Na het invullen van de eerste enquête, is er de mogelijkheid een tweede (gericht op persoonlijkheidseigenschappen van eigenaar en kat) in te vullen en u eventueel aan te melden voor praktijkmetingen. Beide enquêtes duren 10 - 15 minuten.

Gegevens worden alleen voor het beschreven onderzoek gebruikt, dienen geen commerciële doeleinden en worden niet aan derden ter beschikking gesteld.

Net zo impulsief als uw kat?

Na het verzenden van de eerste enquête, ziet u de impulsiviteitsscores van u en uw kat. De grafiek toont de spreiding van datapunten en gemiddelde impulsiviteitsscores.

klik op http://survey.dierenwetenschap.com/surveymobile.aspx/CatFood_1 voor de eerste enquête

klik op http://survey.dierenwetenschap.com/surveymobile.aspx/CatFood_2 voor de vervolgenquête (inclusief optie voor aanmelding praktijkonderdelen)Door 2 foto’s van uw kat te mailen (een zij- en bovenaanzicht, zie onder) draagt u bij aan de validatie van lichaamsconditiemetingen. De scherpte van het beeld is onbelangrijk en de bestanden (bijvoorbeeld gemaakt met een mobiele telefoon) hoeven niet groot te zijn.

Met vermelding van uw postcode en roepnaam van de kat (om gegevens te koppelen), kunt u foto’s mailen naar: kattenopgewicht@hotmail.com

Voorbeeld: Conditie Score